Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Jak rozpoznáte klasický prsten od zásnubního prstenu?

Zásnubní prsten L039Prvním znamením, dle kterého lze rozlišit zásnubní prsten od běžného šperku je jeho nošení na prsteníčku levé ruky. Toto znamení je ovšem celkem relativní, v některých zemích je tomu právě naopak a zásnubní prsteny jsou situovány na ruce pravé. Je potřeba se proto zaměřit i na samotný vzhled prstenu.

Zásnubní prsten by měl z estetického hlediska reflektovat nejen vkus partnera, ale také odpovídat osobnosti snoubenky. Střídmost se v této záležitosti rozhodně vyplácí, zásnubní prsten není sezónním šperkem. Prakticky vždy je zásnubní prsten tvořen jednoduchým kroužkem, který je ozdoben dominantním drahým kamenem či několika kameny. Počet kamenů je rovněž důležitý, jak tradice praví, do roka a do dne od zásnub by se svatba měla uskutečnit. Toto ale platí pouze v případě, že je zásnubní prsten osazen pouze jedním kamenem. V případě, že jsou součástí prstenu kameny dva nebo tři, svatba je plánována v horizontu dvou nebo tří let.

Zásnubní prsten je nejčastěji ozdoben drahým kamenem, který je přirozeně bílý. Oblíbenost této barvy historicky souvisí s tím, že tento prsten by měl představovat nevinnost a čistotu. Proto jsou nejčastěji voleny právě brilianty nebo zirkony. V České republice jsou méně oblíbenou a používanou alternativou kamenů přírodní perly. Co se kovu týče, nejvíce zásnubních prstenů je vyrobeno ze žlutého nebo bílého zlata. Aktuálně se ale zvyšuje oblíbenost zejména platiny.

Charakteristika zásnubního prstenu je tedy jednoduchá – má-li prsten dominantní kámen či kameny, je vyroben z některého druhu zlata či platiny a především, je nošen na levém prsteníčku, pak se jedná o zásnubní prsten se vším všudy.

Zásnubní prsten L052  Zásnubní prsten L055  Zásnubní prstýnek L054