Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Alergie na kov neznamená, že nesmíte nosit šperky


Škodlivé kovy ukryté ve slitinách
Alergie na kov se projevuje zarudnutím pokožky v oblastech kde se dotýká kovu, nebo v jeho blízkém okolí. Může se objevit jen mírné podráždění a začervenání, stejně jako mohou vyskákat svědivé pupínky nebo se objeví mokvající puchýřky. To vše má za následek sundání prstýnků a často i smutnou závist těm, kterým kov nevadí.
 
Nejčastějšími kovy, které vyvolávají alergie, bývají chrom, nikl, hliník nebo kobalt. Tyto kovy občas potrápí až 40 % populace. Nejčastěji se objevují ve slitinách a kromě šperků je najdete třeba i u hodinek či obrouček brýlí.


Šperky vybírejte důkladně a zajímejte se o složení slitiny kovů.

Jakmile se u vás alergie na kovy jednou projeví, nezbývá nic jiného, než si dávat důkladný pozor na to, jaké šperky si pořizujete a nosíte. Pokud hledáte 100% hypoalergenní drahý kov, tak vsaďte na platinu. Šperky z ní jsou proto oblíbené nejen mezi alergiky, ale i ostatními lidmi, kteří chtějí ivestovat do toho nejlepšího, co nám naše planeta může dát.
 
Z dražších materiálů se velmi vysokou mírou snášenlivosti, a tedy nízkým rizikem vzniku alergií, může pochlubit třeba palladium, titanium nebo šperky z 14 či 18karátového zlata bez obsahu niklu. Obecně lze říci, že alergii na kov se dá předejít základním pravidlem: vybírejte si kvalitní šperky, které jsou vyrobené bez příměsí kovů způsobujících alergii.